Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Hotel Maribor pridobil znak za okolje Okoljska marjetica

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Konec meseca marca 2018 je Hotel Maribor****, sicer najnovejša namestitvena pridobitev v štajerski prestolnici, kot prvi v mestu prejel znak za okolje Evropske unije, t.i. “Ecolabel flower” oziroma “okoljska marjetica”. V hotelu so na pridobljeni okoljski znak zelo ponosni, saj je bila njegova pridobitev zahteven postopek uresničevanja ciljev, ki težijo k trajnostni strategiji varovanja okolja.

Hotel Maribor je svoja vrata odprl marca 2016. Gre za vzorno renoviran objekt iz začetka 18. stoletja, v katerem se nahaja 13 butičnih apartmajev. Renovacija staromeščanske hiše, na mariborskem Glavnem trgu, je potekala dobrih šest let, tekom nje pa so ves čas težili k uresničevanju inovativne, okolju prijazne gradnje. Pri pridobivanju okoljskega znaka je bilo potrebno zadostiti trem ključnim področjem: varčevanju z energijo in vodo, ločevanju odpadkov ter drugim področjem okolju prijaznega delovanja. V Hotelu Maribor pozornost namenjajo tudi zmanjševanju količine zavržene hrane s prijaznimi napisi - pozivi gostom, odgovoren odnos do okolja pa jim pomeni tudi odgovoren odnos do lokalne skupnosti in same regije. S tem zavedanjem svoje goste vabijo k ogledu okoliških krajev s kolesi, ki jih izposojajo.

Pridobljeni znak odlikuje proizvode oziroma storitve, ki zadovoljujejo visoke okoljske standarde ter visoka merila glede uporabnosti. Okoljska marjetica tako Hotelu Maribor pomeni dodano vrednost in konkurenčno prednost na rastočem trgu ponudnikov turističnih storitev in hkrati zadovoljstvo, da lahko svoje goste gostijo v sodobnem, prijaznem in ozaveščenem okolju.