Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Srce med vinogradi

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Bo že držalo, da če izhajaš iz vinorodnega območja v srcu nosiš neko posebno ljubezen. Ljubezen do vinske trte, vinske tradicije in vseh opravil, povezanih z vzgojo in pridelavo te žlahtne kapljice.

Špičnik 1, kjer pravo vinsko srce je doma

Ampak, vse dokler me pot ni pripeljala v Maribor in okoliške vinske ceste, se resnično nisem zavedala kaj pomeni, ko so mi govorili, da je med vinogradi srce doma. Natančneje na Gornje-slovenje goriško vinsko cesto, ki med svojimi vinorodnimi griči skriva tudi Svečinske gorice in Špičnik.

/images/temp/wall/srce_med_vinogradi_dreisiebner_spicnik_svecinske_gorice_karmen_razlag-(6).jpg

Sedaj boste rekli, da je povsod med vinogradi srce doma.

Se popolnoma strinjam, vendar imam v mislih zdaj povečini že vsem Slovencem, kakor veliko tujcem, poznano cesto, ki se vije med vinogradi in se nam izriše v obliki srca.

Mistična in romantična točka

In točno to srce vedno znova in znova jemlje dih vsem, ki jih tja zapeljem, četudi so tam morebiti že bili. Mogoče zato, ker se ne oziram na letni čas, niti na vremenske napovedi, saj je vedno preprosto čudovito in včasih prav mistično. Da niti ne omenjam romantike, ki se jo tam čuti.

S kolesom ali peš je še lepše

/images/temp/reg/srce_med_vinogradi_dreisiebner_spicnik_svecinske_gorice_karmen_razlag-(1).jpg

Seveda sama raje uporabim namesto avtomobila kolo. Ali pa se podam do centra Svečine in od tam peš. Naj vam zaupam še, da so med vinogradi do vinogradnikov speljane poti za nordijsko hojo, Vinotour. Pa tudi geocacherji tam ne ostanete brez svojega zaklada, saj se eden izmed mnogih v naši destinaciji nahaja tudi tam.

Imam občutek, da se naslednjič še sama podam za tem zakladom. :)

Karmen Razlag