Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Uživancija na gladini Drave

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Eno izmed mojih priljubljenih doživetij, je obisk Drava centra, mestne plaže, ko me po napornem delovniku ali pa kar tako, pot zanese do te oaze miru in sprostitve.

Uživaški izlet

Dobrih 5 km iz centra Maribora, kjer pot vodi najprej po Lentu, najstarejšem delu mesta, prečka reko Dravo čez Studenško brv in zatem vodi ob nabrežju Drave vse do Studenškega gozda.

Panorama starega mestnega jedra iz Drave

V njem najdemo obrambne bunkerje iz 2. sv. vojne, lahko pa se sprehodimo tudi po Gozdni učni poti Lesarske šole Maribor z zanimivo interpretacijo lastnosti dreves na informacijskih tablah ob poti.

Uživancija na reki

Veslanje na Dravi

To je pot, ki jo včasih prehodim, spet drugič pretečem ali se do tja zapeljem s kolesom, katerega zatem zamenjam s kajakom, kanujem ali SUP-om. In prične se dogodivščina na gladini Drave, ki ponuja drug razgled na dravsko nabrežje ter obrise Pohorja in Kozjaka.

Veslanje v poznem popoldnevu

Še posebej zanimivo je ob sončnih vzhodih in zahodih. Da ne govorim o nočnem veslanju ob polni luni, ko lahko srečate tudi dravskega krokodila.

In z veseljem razkrijem to dogodivščino vsakomur, ki ga zamika.

Karmen Razlag