Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Vinska degustacija v Hiši Stare trte

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Nepričakovano sem ta vikend dobila goste iz tujine. Prvič so v Mariboru. Ob misli, kaj naj jim pokažem v svojem mestu, mi takoj pade na pamet Stara trta. Ko naslednji dan stojimo pred bujno lepotico in opazujemo njene grozde, ki so že rdeče obarvani, nas v notranjost hiše premami tabla, kjer piše Vinski muzej in degustacija vina. Pika na i je še brezplačen vstop v muzej.

/images/content/stara-trta-5-maribor-pohorje-slovenija-slovenia-slowenien-domen-groegl.jpg

Sprejme nas prijazna gospodična, ki nam predstavi vsebino muzeja, ampak nam se mudi na pokušnjo vina. V vinoteki imajo tako raznovrstno ponudbo, da se kar ne moremo odločiti, kaj bi degustirali. Tako se soglasno odločimo, da namesto 3 vinske vzorce , ki jih ponujajo za ceno 4 EUR, vzamemo kar 6 vzorcev vina. Naša odločitev je bila pravilna. Poskusili smo odlično kapljico iz okolice Maribora in se domov vrnili vsak s svojo buteljko najljubšega vina. Ob prvi priliki povabim v Hišo Stare trte tudi svoje prijatelje.  

/images/content/stara_trta_slovenija_maribor_pohorje_vesna_male_2.jpg

Vesna Horvat