Share page
Contact us
We are ready for your questions
Remarks
Name
Email
Adatait csak az egymás közötti kommunikáció időtartamára tároljuk és az utolsó üzenetváltástól számított 3 hónapon belül töröljük. További információk a Magánélet védelme oldalon találhatók. I consent

Mariborról és a turisztikai térségről

Kedves látogató, szeretettel üdvözöljük honlapunkon; avagy szlovénül ZDRAVO (SZERVUSZ)!

Kijelenthetjük, hogy Maribor mára fölkerült a világ turisztikai térképére, mint:

  • Európa 2012-es Kulturális Fővárosa,
  • a 2012-es ifjúsági sakk világbajnokság helyszíne,
  • számos média véleménye szerint az utóbbi években a világ TOP 10 turisztikai desztinációjainak egyike,
  • az egyik leggyorsabban fejlődő szlovén térség központja,
  • egy világhírű nevezetesség, a világ legöregebb élő szőlőtőkéjének városa, amely a világ legtávolabbi csücskéből is rengeteg turistát vonz az otthonául szolgáló Vén Szőlőtőke Házába.

A város többek közt azért is ilyen vonzó, mert egyik oldalról a csodás smaragdzöld erdők borította Pohorje hegység, a másikról pedig a festői szőlős dombok és a Dráva folyó öleli körbe, melynek partján az óvárosban él a világ legöregebb – több mint 450 éves - szőlőtőkéje! El tudja képzelni? Ezen kívül a környéken található Szlovénia legjelentősebb szőlőtermelő vidéke! Tehát már csak e miatt a csodás, tiszteletreméltó kort megélt növény miatt is érdemes fölkeresni a Maribor – Pohorje hegység, szlovén Stájerország, ahol számtalan egyéb látnivaló is várja a vendégeket! A vidék kiváló adottságai nagyban hozzájárulnak az itt élők jó közérzetéhez és meg vagyunk róla győződve, hogy Ön is pompásan fogja érezni magát nálunk.

Azonban ne elégedjen meg a puszta tényekkel, nézzen körül honlapunkon is, írjon nekünk, ha további információra van szüksége és… jöjjön el, hogy személyesen is üdvözölhessük és vendégül láthassuk! Hogy ne csak a virtuális világban találkozzunk. :-)

Szívélyes üdvözletét küldi Önnek,
a Maribor - Pohorje Idegenforgalmi Hivatal csapata, valamint a turizmusban dolgozó minden vendéglátó, akik várják Önt, akárcsak a helyiek, akik mindig kaphatók egy kis kötetlen beszélgetésre. Legyen olyan gazdag a napja, amilyennek csak szeretné!