Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Najpomembnejši dogodki v Mariboru

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Prepustite se živahnemu prireditvenemu utripu v Mariboru. Vsak mesec v letu se v mestu odvijejo mednarodno pomembni in zelo odmevni zabavni, kulturni, športni in etnološki dogodki.

Festivali

Festival Lent (konec junija) - Na največjem slovenskem festivalu na prostem in enem izmed največjih v Evropi, se Maribor spremeni v družabno središče, kjer se začuti mladost, sproščenost in kreativnost. Lentajte z nami!

Festival Maribor (začetek septembra) – Festival klasične glasbe poteka že vse od leta 1964 in je skozi desetletja spreminjal svojo usmeritev, ohranil pa prefinjeno programsko zasnovo, visoke umetniške standarde in neklasično organizacijo koncertov klasične glasbe. Danes sestavlja festivalsko ponudbo bogat izbor orkestrskih, komornih in vokalnih del, katerih uprizoritve nastajajo v sodelovanju s tujimi in domačimi producenti ter glasbeniki svetovnega kova.

Festival Stare trte (september) - S tem festivalom se slavnostno zaključuje cikel prireditev od reza Stare trte - najstarejše trte na svetu - do Martinovanja. Prireditev simbolizira bogato vinsko kulturo Maribora in okoliških vinorodnih pokrajin.

Festival Borštnikovo srečanje (oktober) - Osrednji, najstarejši in najuglednejši gledališki festival v Sloveniji vsako leto postreže z najboljšimi predstavami slovenskih gledališč. Ob koncu festivala strokovna žirija podeli nagrade za najboljšo predstavo, igralce, režijo in druge umetniške dosežke.

Športne prireditve

Zlata lisica (januar ali februar) - Vsakoletno tekmovanje za Zlato lisico pričara na Pohorju nepozabno športno izkušnjo. Klasična tekma smučark za svetovni pokal privabi v ciljno areno več kot 20.000 navijačev, ki spodbujajo domače in tuje slalomistke in veleslalomistke. Organizacija prireditve je po strogih merilih FIS izjemna, kar potrjujejo tudi najboljše smučarke na svetu.

Kulturne in etnološke prireditve

Martinovanje (november) - Martinovanje v Mariboru pomeni poklon jeseni in pozdrav novemu, mlademu vinu, saj vzporedno poteka svečani krst mošta. Na Trgu Leona Štuklja se ob tej priložnosti zbere več tisoč obiskovalcev, ki se veselijo ob bogatem kulturno-zabavnem programu ter bogati vinsko-kulinarični ponudbi, vsako leto pa se predstavljajo številne turistične kmetije in vinogradniki.

Čarobni december (december) - December je v Mariboru praznično obarvan. Že v začetku meseca se mesto okrasi s številnimi lučkami. Postavijo se stojnice, kjer diši po dobrotah, številnih pa si lahko kupijo kak izdelek za dušo. Dogajanje na trgu Leona Štuklja popestrijo miklavžev, božični in novoletni sejem ter številni koncerti.