Share page
Contact us
We are ready for your questions
Remarks
Name
Email
Vaše ćemo osobne podatke pohraniti samo za vrijeme razdoblje trajanja međusobne komunikacije, te ćemo ih izbrisati u roku od 3 mjeseca od zadnje poruke. Za dodatne informacije pročitajte Zaštita privatnosti. I consent

O Mariboru i destinaciji

Add to favorites
Show on map

Dragi posjetitelju internetske stranice, lijep pozdrav ili Zdravo na slovenskom!

Maribor je sada već jasno zacrtao svoje mjesto na turističkoj karti svijeta - kao:

  • mjesto Europske prijestolnice kulture 2012.,
  • mjesto Svjetskog šahovskog prvenstva za mlade 2012.,
  • jedna od TOP 10 svjetskih turističkih destinacija prema mišljenju mnogobrojnih medija posljednjih nekoliko godina,
  • središte jedne od destinacija s najbržim razvojem u Sloveniji,
  • mjesto najstarije vinove loze na svijetu, svjetske znamenitosti koja privlači masu turista u svoju Kuću stare loze Hišo i iz najudaljenijih krajeva svijeta.

I zato što je tako prekrasno ugniježđen u zagrljaju šuma zelenog planine Pohorje  s jedne strane i slikovitih vinorodnih brežuljaka s druge strane, s rijekom Dravom pokraj koje usred samoga grada raste najstarija loza na svijetu – stara više od 450 godina! Jeste li si predočili? Zato je kod nas svakako najvažnije vinorodno područje u Sloveniji! Zbog te čudesne biljke respektabilne starosti destinacija Maribor-Pohorje, Slovenska Štajerska vrijedna je posjeta, a razloga ima i mnogo više! Sve prekrasne danosti pridonose dobru raspoloženju domaćina i vjerujemo da ćete se ovdje dobro osjećati i vi.

Ne ostajte kod golih činjenica, pretražite po internetskoj stranici, obratite nam se za dodatne informacije i dođite da vas možemo pozdraviti i ugostiti uživo! A ne samo putem ovih elektroničkih medija. :-)

Lijepo vas pozdravljamo,
ekipa Zavoda za turizam Maribor – Pohorje i svi turistički ponuđači koji vas žele ugostiti i "lokalci" koji se vesele mogućnosti da pročavrljaju s vama.
Obojite svoj dan kako najviše želite!