Share page
Contact us
We are ready for your questions
Remarks
Name
Email
Vaše lične podatke ćemo čuvati samo za vreme razdoblja međusobne komunikacije te ćemo ih izbrisati u roku od 3 meseca od zadnje poruke. Za dodatne informacije pročitajte Zaštita privatnosti. I consent

O Mariboru i destinaciji

Add to favorites
Show on map

Dragi posetioče internet stranice srdačan pozdrav; ili ZDRAVO na slovenačkom!

Maribor je sada već čvrsto ucrtao svoje mesto na turističkoj mapi sveta kao:

  • grad Evropske prestonice kulture 2012,
  • grad Svetskog omladinskog šahovskog prvenstva 2012. i
  • jedna od TOP 10 svetskih turističkih destinacija po mišljenju brojnih medija u poslednjih nekoliko godina.
  • Centar jedne od destinacija, koja se najbrže razvija u Sloveniji i
  • grad najstarije vinove loze na svetu, znamenite u svetu, koja u svoju Kuću stare vinove loze privlači mnoštvo turista iz najudaljenijih delova sveta.

I zato što je tako čudesno ugnježden u zagrljaju šuma zelenog Pohorja sa jedne strane i slikovitih vinorodnih brežuljaka sa druge strane, sa rekom Dravom, uz koju u centru samog grada raste najstarija vinova na svetu – stara preko 450 godina! Možete li da zamislite? Zato je kod nas svakako najvažnije vinorodno područje u Sloveniji! Već zbog te čudesne stare biljke dužne poštovanja, destinacija Maribor – Pohorje, Slovenačka Štajerska je vredna da se poseti, a razloga ima još više! Sva čudesna bogatstva doprinose dobrom osećanju koje pružaju i domaćini i verujemo da biste se ovde dobro osećali i vi.

Nemojte stati kod golih činjenica, pretražite internet stranicu, kontaktirajte sa nama za dodatne informacije i dođite da bismo mogli da vas pozdravimo i ugostimo i uživo!
A ne samo preko ovih elektronskih medija. :-)

Srdačno vas pozdravljamo,
Ekipa Zavoda za turizam Maribor – Pohorje, kao vaš turistički ponuđač koji želi da vas ugosti i lokalni stanovnici koji se raduju tome da popričaju sa vama.
Obojite svoj dan onako kako najviše želite!