Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

O Mariboru in destinaciji

Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Dragi obiskovalec spletne strani, lepo pozdravljeni; ali ZDRAVO po štajersko!

Še nikdar ali že dolgo … ?

Že dolgo niste bili v Mariboru ali pa še sploh ne? Sedaj pa je Maribor res že zelo krepko zarisal svoje mesto na turističnem zemljevidu sveta - kot:

  • mesto Evropske prestolnice kulture 2012,
  • mesto Svetovnega mladinskega šahovskega prvenstva 2012,
  • ena od TOP 10 svetovnih turističnih destinacij po mnenju številnih medijev,
  • središče ene najhitreje razvijajočih se destinacij v Sloveniji in
  • mesto najstarejše trte na svetu, svetovne znamenitosti, ki privablja množico turistov v svojo Hišo Stare trte tudi iz najbolj oddaljenih krajev sveta.

Maribor je ugnezden ob reki Dravi v objemu zelenih gozdov Pohorja in slikovitih vinorodnih gričev. Spojen je s čudovitim zaledjem najvzhodnejšega koščka Alp in razgibanih Slovenskih goric ter z reko povezan z ravnico Dravskega polja.

Turistična destinacija Maribor - Pohorje, Osrednja Štajerska ponuja s svojo neverjetno raznolikostjo doživetja, pustolovščine in priložnosti za oddih ljubiteljem vina in kulinarikešporta in rekreacijekulturenarave, turizma na podeželju in še posebej eko turizma, velnesa in dobrega počutja, (duhovnih) romanj, pa tudi kongresnega in poslovnega turizma,igralništva in nakupovanja.

Ne ostanite pri golih dejstvih, pobrskajte po spletni strani, kontaktirajte nas za dodatne informacije in … pridite že, da vas lahko pozdravimo in pogostimo tudi v živo! In ne samo preko teh elektronskih medijev. :-)

Lepo vas pozdravljamo, 
ekipa Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, kakor tudi vsi turistični ponudniki, ki vas želimo gostiti, in lokalci, ki se veselimo poklepetati z vami. Obarvajte si svoj dan, tako kot si najbolj želite!