Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Razgledi z Piramide

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Kadar je možno, si rad privoščim ta sproščujoč popoldanski ali večerni sprehod. Le kakšnih 20 minut traja, a se zaključi z razgledom, ki bi ga lahko vedno znova užival dolge ure. Še posebej ob sončnih zahodih.

Razgledi nad Kalvarijo in Koroško

Iz vrha Piramide se lepo vidi Kalvarija in cerkev na njenem vrhu. In v daljavi gorski vrhovi Koroške. Globoko pod njimi, med zelenimi drevesi, se tiho vije mogočna Drava. In kadar sonce zahaja, sence razkrivajo podrobnosti hiš in vasi, elektrarne in vijugastih cest. Tako preprosto. Sproščeno.

Razgled nad starim mestnim jedrom

Razgled iz hribov v Sloveniji

Kadar pogledam navzdol, se izgubim v številnih podrobnostih arhitekture starega mestnega jedra. Stoletja stare zgradbe izstopajo v nenavadni harmoniji s cestami in sodobnimi steklenimi zgradbami. Kot da bi nekdo natančno načrtoval, a dovolil, da podrobnosti posameznih obdobij ostanejo tam.

Opazujem socialistično racionalne in ravne stavbe obkrožene z moderno stekleno arhitekuro. Na drugi strani reke kot skoraj najbolj mogočna stavba stoji bolnica. In iz nekega neobičajnega razloga se zdi sproščujoče, da je postavljena prav tam.

Neobičajno lepo je to naše mesto. In res splača se vložiti v teh 20 minut hoje, da ga vidiš iz vrha Piramide.

Dušan Vrban